Over Ons

Wij zijn Joop, Els en Debby de Graaf. We wonen in Wapenveld, op de Veluwe, samen met onze honden, paarden en kippen. We hebben altijd honden gehad en voor we onze eerste Engelse Springer Spaniel kregen in 1999, hadden we Engelse Cocker Spaniels. We zijn begonnen met fokken in 2011, en hebben langzaam onze weg gevonden in de wereld van de Engelse Springer Spaniels. We hebben al veel hoogte- en dieptepunten meegemaakt, waaronder een grote dosis teleurstelling, maar bovenal zo veel plezier en liefde.

Ons huis in Wapenveld

In 2016 besloten we dat we een nieuw hoofdstuk wilden starten – een eigen bloedlijn creëren van Springers die rastypisch, vrolijk en gezond zijn. Dit was het punt waarop we besloten Flynn (Crackerjanne Court Favour) te importeren vanuit Engeland. We zijn zijn fokker Celia Woodbridge eeuwig dankbaar voor deze kans. Flynn veranderde iets voor ons, hij gaf ons nieuwe ambities. In 2018 importeerden we Lyndi (Barecho Hallelujah Moment) vanuit Zweden. Bijna een jaar later kregen we de kans om Cosby (Barecho Choose Me Or Lose Me) naar Nederland te halen. We kunnen hun fokkers, Helene & David Björkman en Jenny Andersson, niet genoeg bedanken voor alles wat ze voor ons hebben gedaan en voor het vertrouwen dat ze ons hebben gegeven. Rond dezelfde tijd dat we Cosby naar Nederland haalden, kwam Bibi (Sense And Sensibility Tamaam) ook naar ons vanuit Polen. Met Bibi kwam Debby’s langgekoesterde droom van een eigen Springer uit. Eind 2019 kwam ook Asia (Tenderness Tamaam) naar Nederland. We zijn Bibi en Asia’s fokster Agnieszka Banaszak-Kulka enorm dankbaar.
Met Flynn, Cosby, Lyndi, Bibi en Asia, kijken we vooruit naar een hopelijk zonnige toekomst.

De honden zijn een belangrijk onderdeel van ons gezin en ons alledaagse leven. We maken graag lange wandelingen op de Veluwe en er gaan altijd minstens twee honden mee op vakantie. Of dit nu Frankrijk, Oostenrijk, Italië of Zweden is, we vinden altijd wel een plekje waar de honden ook een heerlijke vakantie kunnen hebben.
In 2011 zijn Joop en Els begonnen met het fokken van Springers, maar Debby kwam daar langzaamaan bij. We zijn erg actief binnen het ras en zijn continu bezig met onze visie en plannen. Een van ons drieën is altijd thuis als de anderen op vakantie gaan. We hebben een grote tuin waar de honden heerlijk kunnen spelen en racen.

Ons doel is om gezonde, vrolijke Engelse Springer Spaniels te fokken die rastypisch zijn, en om er voor te zorgen dat ze de juiste baasjes vinden. Fokken is onze hobby, we fokken gemiddeld twee nestjes per jaar. Soms meer, soms minder. Moeder natuur gaat soms haar eigen weg.
We geven veel om het welzijn van onze honden en puppies. Dit begint al bij het vooraf kennismaken met mogelijke puppy-eigenaren, het geven van updates tijdens de dracht en de geboorte, maar ook het in contact blijven, informatie geven en vragen beantwoorden nadat de puppies naar hun nieuwe eigenaren zijn verhuisd. We houden graag contact gedurende het leven van de pup en bieden ook een gratis eerste trimbeurt aan.

Aandachtspunten naar geïnteresseerden zijn:
– huiselijke omgeving
– bij voorkeur een woning op de begane grond
– ruimte om te wandelen rondom of in de omgeving van de woning
– combinatie werktijden en alleen zijn van de hond

We zijn lid van de Engelse Springer Spaniel Club Nederland (ESSCN). Onze kennel is geregistreerd bij de Raad van Beheer en de FCI.

Ons huis in Wapenveld.